Dag 12. Zaterdag 10 augustus

Vandaag was onze laatste ochtend in het summercamp. Iedereen was al best vroeg bezig met koffers inpakken. Nadat Iedereen aardig klaar was gingen we voor de laatste keer ontbijten. Ik genoot nog even van mijn laatste Afrikaanse thee, dat is hete melk met heel veel suiker en gember erin. Na het ontbijt pakte iedereen zijn laatste spulletjes en stonden we klaar om weg te gaan. De bus die ons op zou komen halen kwam op Afrikaanse tijd aan, dat is dus ongeveer 30 minuten te laat. We namen afscheid van de Rwandese jongeren en gingen weg. Het was een busrit van 3 uur en 30 minuten dus we moesten nog wel even. Tussendoor hebben we nog even gestopt zodat sommige Rwandese jongeren de bus konden nemen. Aan de overkant van de weg waren winkeltjes met eten dus bijna iedereen ging daar meteen heen om wat te kopen. Er werden lolly’s, koekjes, chocola, cola en chips gekocht. Toen iedereen helemaal blij was met zijn eten gingen we weer verder op weg naar onze volgende bestemming Abaja ba Kristo. Na weer een tijdje gereden te hebben stopten we bij een waterval die langs de weg te zien was, echt super mooi.

Eenmaal aangekomen op bestemming werden we gebracht naar onze kamers. Toen ik mijn kamer zag was ik echt helemaal verbaast. Het was echt een super mooie en schone kamer met lekkere bedden en een goede badkamer (we hebben niet altijd water uit de kraan maar gelukkig stonden er 2 jerrycans met water voor als het water uit de kraan, of de wc het niet deed). Na onze koffers gesjouwd te hebben naar binnen hebben we lekker geluncht en gingen we op weg naar het Kivu meer om even lekker te relaxen van de lange reis. Toen we eenmaal aankwamen zag ik de bootjes al liggen, echt super leuk om te zien. We gingen varen naar 3 eilanden. Bij het eerste eiland mochten we een kwartiertje zelf het eiland verkennen. Het was echt een super mooi eiland, sommige waren bijna helemaal tot de top gegaan maar dat duurde wel iets langer dan een kwartiertje. Het tweede eiland moest het eiland met apen voorstellen, ik heb helaas maar 1 aap gezien maar het was wel super leuk om te zien. Bij het derde eiland mochten we zwemmen. Een paar dappere strijders zijn toen dus het water ingegaan, ik heb ook gezwommen. Daarna gingen we terug en hebben nog wat gedronken in een leuk cafeetje.
Eenmaal terug bij de zusters gingen we weer lekker avondeten. Ze hadden super lekker vissensoep, patatjes, spaghetti enzo. hier in het klooster van de zusters moest je om 22:30 stil zijn dus iedereen was om dat tijdstip stil en ging lekker slapen.

Cheryl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *