Dag 18. Vrijdag 16 augustus.

Hoi hoi, Sjoukje en Bente hier!

Vrijdag mochten we ‘uitslapen’. 09:00 wekker…. Rond half 10 zijn er z’n 6 mensen naar het Memorial gegaan waar 10 Belgische VN soldaten zijn gemarteld en vermoord aan het begin van de genocide. Dat was best heftig om te zien omdat er nog honderden schietgaten in het gebouw zaten. Voor de tien soldaten waren tien pilaren neergezet ter nagedachtenis, met streepjes erin gezet die de leeftijd symboliseren. Allemaal rond de 25 streepjes… In het gebouw konden we nog veel informatie lezen over de gebeurtenissen rond de genocide. Het was erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om nog even langs te gaan. Rond half 11 zijn Elly, Noa en ik (Bente) naar een marktje in de buurt gelopen. We hebben daar souveniertjes gekocht. De rest van de groep is gewoon in het resort gebleven. Na alle koffers op het dak van de auto te gooien gingen we om 13:00 eten, nou ja dat was de bedoeling. Rond 13:30 zijn we vertrokken naar het vliegveld. Voordat we het vliegveld op reden moesten we allemaal uit de auto’s komen en onze tas op een tafel leggen, er werd een hond losgelaten die aan onze tassen ging likken en ruiken om te checken of we geen drugs of wapens ofzo hadden. We waren een beetje laat dus we konden gewoon de koffers inchecken, door de douane en zo het vliegtuig in lopen. De eerste vlucht duurde maar 2 uurtjes. We kwamen rond 19:45 aan in EthiopiĆ«. We hadden dit keer maar een half uurtje vertraging. Rond 23:45 gingen we opnieuw door de douane en konden we zo door lopen direct ’t vliegtuig in. Op tijd komen is nog wel een verbeterpuntje voor de groep trouwens, iedereen was denk ik nog gewend aan de Afrikaanse tijd. Na 6 uur in de lucht landden we voor een tussenstop in Wenen, iedereen moest blijven zitten. Nadat de nieuwe mensen ingestapt waren stegen we na 1,5 uur weer op. We vliegen nu naar Brussel dus hier stopt ’t avontuur, wij gaan d’r vandoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *