Dag 6. Zondag 4 augustus.

Zondag 4 Augustus 

Vandaag was het zondag en we gingen met zijn allen naar de kerk toe. Iedereen had zich netjes aangekleed en we gingen op naar de busjes. Helaas was er een probleempje met de busjes dus we hadden vertraging. Onze taxichauffeurs waren niet komen opdagen dus we gingen met meerdere auto’s en de het oude vertrouwde busje van Polikar. 

De dienst was een bijzondere ervaring. In de kerk preekte pastor Gerome. In de kerk danste iedereen en wij kregen een plek aangewezen links in de hoek. Onder de dienst hadden wij liederen gezongen voor de mensen in de kerk en dit was erg bijzonder om te doen. Ook hebben we nog meer gedanst, samen gebeden en als einde kregen we de zegen mee.

Na de dienst van drie uur kregen we heerlijk middageten, het eten in Mbati was erg goed. Toen gingen we terug naar ons dorpje. De terug weg kregen we de echte ervaring met de echte African Massage. De weg was nog hobbeliger dan normaal, want we namen een binnenweggetje. 

Eenmaal terug in Rimera deden we spelletjes en waren we toe aan een goed gesprek met de groep. Daarna gingen we met de Rwandezen het spel van de levensparels spelen. Dit hadden we ook in Nederland gedaan en wilden we laten zien aan de jongeren hier. Dit was een mooie ervaring om met elkaar te delen en goed voor het groepsverband. Daarna ging iedereen weer terug naar zijn of haar gastgezin.

Noor Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *